Euro 10 vuotta -erikoisrahat rullissa

393,20 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 16374 Osasto:
 • Kuvaus +

  Huippusuositut kahden euron erikoisrahat ovat täällä. Asiakkaidemme ehdotuksesta tarjoamme erikoisrahoja myös rullapakkauksissa. Rullapakkaus sisältää viisi rullaa ja yhdessä rullassa on 25 kappaletta Euro 10 vuotta kahden euron erikoisrahoja.

  Suomen Rahapaja pakkaa kolikot raharulliin kiertämättöminä suoraan lyöntikoneelta. Raharullat ovat erityisesti keräilijöiden suosiossa. Rullien keskellä käyttörahalaatuiset erikoisrahat säilyvät kiiltävinä vuosia ja ainoastaan rullien reunoissa olevat rahat tummuvat ajan saatossa.

  Erikoisrahojen tarina

  Erikoisrahojen valmistus alkaa työkalujen tekemisestä. Alkuperäisleimasimeen eli matriisiin kaiverretaan digitoitu kuva rahasta. Sen jälkeen matriisi karkaistaan kuumentamalla ja nopeasti jäähdyttämällä.

  Leimatyökalu eli punssi syntyy, kun matriisi puristetaan teräslieriön päähän. Punssilla puristetaan leima, jolla käyttörahojen lyöntikone lyö kolikon.

  Käyttörahojen laatua valvotaan koko ajan manuaalisesti ja laboratoriolaitteilla. Valmiit kolikot pakataan rulliin, punnitaan sekä kootaan muovitettavaksi pakkauslavalle. Sen jälkeen tilaus on valmis toimitettavaksi asiakkaalle.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  2.00 €

  Metalli

  CuNi25, CuZn20Ni5/Ni

  Halkaisija

  25.75 mm

  Paino

  8.5 g

  Laatu

  unc

  Vuosileima

  2012

  Lyöntimäärä

  1500000.00

  Julkaisupäivä

  2.1.2012

 • Suunnittelija +

  Euro 10 vuotta -erikoisrahat rullissa