Barokki ja rokokoo -juhlaraha 10 €, proof

45,90 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 21023 Osasto:
 • Kuvaus +

  Tilaa upea barokin ja rokokoon aikakausia kunnioittava juhlaraha verkkokaupastamme! Juhlarahalla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

  1600-luvun Italiasta lähtöisin oleva tyylisuuntaus barokki toi mahtipontisuutta ja koristeellisuutta niin taiteeseen kuin arkkitehtuuriinkin. Sen seuraaja, rokokoo, puolestaan pyrki miellyttävyyteen ja sirouteen ja se mielletään erityisesti 1700-luvun Ranskan hovityyliksi.

  Barokin ja rokokoon pohjoismainen tulkinta löytyy Suomesta Suomenlinnasta, jonka linnoituksessa barokki näkyy monella tavalla. Rokokoon sisustusihanteet puolestaan näkyvät muun muassa linnoituksen asuintiloissa. 

  Rahan arvopuolelle on ikuistettu Suomenlinnan suunnittelija Augustin Ehrensvärd sekä Suomenlinnan karttakuva. Juhlarahan tunnuspuolella on rahapajojen yhteinen Europa Star -tähtitunnus ja kansallinen Leijona-tunnus.

  Barokki ja rokokoo 10 € -juhlaraha kuuluu Europa Star -ohjelmaan, jossa Euroopan maat julkaisevat rahoja yhteisellä teemalla ”Euroopan aikakaudet”.

  Nimellisarvoltaan 10 euroa oleva juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja suomalaisen Puusepänliike Wooden Oy:n valmistamaan koivuvaneriseen kehykseen. Kehyksen ympärillä on vyöte ja mukaan on liitetty myös juhlarahan tarinan sekä tekniset tiedot kertova aitoustodistus.

  Juhlarahan toimitukset alkavat julkaisupäivänä 18.5.2018.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  10.00 €

  Metalli

  Ag925

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  33.00 mm

  Paino

  17 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2018

  Lyöntimäärä

  8000.00

  Julkaisupäivä

  18.5.2018

 • Suunnittelija +

  Erkki Vainio