Akseli Gallen-Kallela -juhlaraha 20 €, proof

61,00 

30 varastossa

tuotetunnus (SKU) 20082 Osasto:
 • Kuvaus +

  Tilaa kuvataiteilija Akseli Gallen-Kallelan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lyöty hopeinen juhlaraha omaan kokoelmaasi, muistoksi tai lahjaksi.

  Akseli Gallen-Kallela-juhlaraha kunnioittaa taiteilijan huikeaa uraa ja tuotantoa. Se on upea lisä omaan kokoelmaan ja koskettava lahja tai muisto maalaustaiteen ystävälle.

  Akseli Gallen-Kallela –juhlarahan tunnuspuolella on kuvattuna taiteilijan käyttämä maalauspaletti, laskeutuva henki ja Tuonelan joutsen. Arvopuolen kuvio kunnioittaa Gallen-Kallelan taidegrafiikkaa. Juhlarahan on suunnitellut Hannu Veijalainen.

  Hopeisen proof-laatuisen Akseli Gallen-Kallela 20 € -juhlarahan maksimilyöntimäärä on 5 000 kpl, joista 100 on numeroitu. Numeroidut Akseli Gallen-Kallela 20 € -juhlarahat myydään erikseen pakattuna kauniiseen lasivitriiniin.

  Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty Akseli Gallen-Kallela -juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan lahjarasiaan.

  Akseli Gallen-Kallela oli suomalaiskansallisen kuvataiteen uranuurtaja

  Akseli Gallen-Kallela (1865-1931) ammensi luomisvoimansa suomalaisesta luonnosta, kansankulttuurista ja muinaistarustosta.

  Gallen-Kallelan varhaiskauden tunneituimpia teoksia ovat realistiset työt Poika ja varis, Akka ja kissa sekä Pariisin taideopintokaudella syntynyt Démasquée. Tämän jälkeen Gallen-Kallela siirtyi häntä nuoresta saakka kiehtoineisiin Kalevala-aiheisiin, joista syntyivät muun muassa teokset Aino-taru, Sammon taonta ja Lemminkäisen äiti. Taiteilija toteutti myös vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyn Suomen paviljongin Kalevala-aiheiset freskot.

  Akseli Gallen-Kallelan työt koskettavat yhä kansallisen itsetuntomme ydintä. Hänen syntymästään tulee vuonna 2015 kuluneeksi 150 vuotta.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  20.00 €

  Metalli

  Ag925

  Materiaali

  Hopea

  Halkaisija

  38.60 mm

  Paino

  25.5 g

  Laatu

  proof

  Vuosileima

  2015

  Lyöntimäärä

  5000.00

  Julkaisupäivä

  22.10.2015

 • Suunnittelija +

  Hannu Veijalainen