2012 Jääkiekon MM-kisat -rahasarja

27,20 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 16359 Osasto:
 • Kuvaus +

  Nyt huudetaan! Kiekkokansan suosikkihuuma sai kiekot pyörimään kaukaloissa, kun Suomessa miteltiin vuoden 2012 MM-voitosta. Suomen Rahapaja julkaisi Jääkiekon MM-kisojen kunniaksi juhlarahasarjan, joka tallentaa kaikki vuoden käyttörahat vastalyötyinä ja himmeäkiiltoisina.

  Jääkiekon ystävät ympäri maailman odottavat hetkeä, jolloin janottu voittopokaali on ansaitusti oman suosikkijoukkueen hyppysissä.

  Vuonna 2011 oli suomalaisten vuoro, kun Suomi voitti MM-kultaa Slovakiassa järjestetyissä kilpailuissa päihittäen finaalissa Ruotsin. Edellisen kerran suomalaiset juhlivat miesten jääkiekon maailmanmestaruusvoittoa vuonna 1995.

  Vuonna 2012 voittopokaalista pelattiin Suomessa ja Ruotsissa. Päävastuu kisojen järjestämisestä oli Suomella. Ottelut pelattiin Helsingin Hartwall Areenassa ja Tukholman Ericsson Globenissa. Kisat olivat järjestyksessä 76. jääkiekon miesten maailmanmestaruuskilpailut. MM-voiton vei Venäjän joukkue.

  Vuonna 2013 MM-pelejä pelataan myös Suomessa, mutta silloin mitalipelit pelataan Ruotsissa, jolle päävastuu kisojen järjestämisestä siirtyy.

  MM-rahasarja tallentaa kisavuoden kiertämättömästi

  2012 Jääkiekon MM-kisat -rahasarja sisältää Suomen vuoden 2012 metalliset käyttörahat himmeäkiiltoisina eli BU-laatuisina. Kolikot on pakattu rahasarjaan kiertämättöminä ja vastalyötyinä.

  Pakkauksessa rahat säilyttävät alkuperäisen kiiltonsa. Rahasarjakansiossa seikkailee kisojen virallinen maskotti.

 • Tekniset tiedot +

  Nimellisarvo

  3.88 €

  Laatu

  BU

  Vuosileima

  2012

  Lyöntimäärä

  10000.00

  Julkaisupäivä

  13.4.2012