Juhla- ja erikoisrahat - Suomen Rahapaja

Suomalainen juhlaraha on asetuksen vahvistama vastuullinen valinta

Suomen Rahapaja valmistaa kolikoita keskuspankkien tilauksesta ja toimittaa kolikoita kaikkiin maanosiin. Suomen Rahapaja lyö Vantaan tehtaallaan myös kaikki Suomen valtiovarainministeriön asetuksella vahvistamat juhlarahat sekä kahden euron erikoisrahoja. Kolikoiden valmistaja palvelee juhla- ja erikoisrahoista kiinnostuneita asiakkaita Suomessa ja ulkomailla oman verkkokaupan ja jälleenmyyjäverkoston kautta.
#suomenrahapaja #juhlaraha #erikoisraha

Tarinoita juhlarahoista

Juhlaraha on tarina Suomesta

Juhlarahat lyödään suurten tapahtumen ja merkittävien henkilöiden sekä ilmiöiden kunniaksi. Lue blogistamme, millaisia tarinoita löytyy suomalaisten juhlarahojen takaa.

Lue tarinoita juhlarahoista

Julkaisuohjelma

Vantaalta maailmalle

Jokaisella juhlarahalla on valtiovarainministeriön antama asetus, joka vahvistaa rahan nimellisarvon. Valtiovarainministeriön nimittämä juhlarahalautakunta varmistaa juhlarahojen sisällöllisen ja ulkoisen laadun. Juhlarahat ovat pienoisveistoksia, joiden suunnittelussa tehdään yhteistyötä eturivin taiteilijoiden kanssa. Peilikiiltoiset juhlarahat viimeistellään yli 150-vuotiaan kolikon valmistajan kokemuksella pitkälti käsityönä. Suomen Rahapajalla lyödään myös kahden euron erikoisrahoja, jotka ovat Euroopan suosituimpia keräilyrahoja.

tutustu vuoden 2018 julkaisuohjelmaan
Vuonna 1951 lyödään Helsingin vuoden 1952 olympialaisia varten juhlaraha, joka on maailman ensimmäinen olympiaraha.

Suomalaiset juhlarahat

Keräilyharvinaisuuksia ja kunnianosoituksia

Juhlarahoja voidaan lyödä esimerkiksi tapahtumien ja merkittävien henkilöiden tai ilmiöiden kunniaksi. Juhlarahoille määritellään aina myös enimmäislyöntimäärä. Joistakin rahoista tulee ajan myötä todellisia keräilyharvinaisuuksia. Suomen Rahapajan juhlarahatoiminnan aloitti vuonna 1951 lyöty Olympiaraha, joka kunnioitti Helsingin olympialaisia.

Suomalaiset juhlarahat -listaus

Suomalaiset 2 € -erikoisrahat

Löytyykö kukkarostasi erikoisraha?

Juhlarahojen lisäksi Suomen Rahapa lyö kahden euron erikoisrahoja. Näitä Euroopan suosituimpia keräilyrahoja voi löytyä myös sinun kukkarostasi! Niitä on myös mahdollista ostaa suoraan Suomen Rahapajan verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltämme. Tutustu erikoisrahoihin verkkokaupassamme tai suomalaisten kahden euron erikoisrahojen listauksessa.

Suomalaiset 2 € -erikoisrahat

Jälleenmyyjät

Mistä suomalaisia juhlarahoja voi hankkia?

Suomalaisia juhlarahoja ja erikoisrahoja ostetaan lahjaksi, muistoksi ja osaksi keräilykokoelmaa. Asiakkaita palvelee verkkokaupan lisäksi Suomen Rahapajan laaja jälleenmyyjäverkosto Suomessa ja ulkomailla. Tutustu jälleenmyyjiimme!

Tutustu jälleenmyyjiimme

Juhla- ja erikoisrahojen verkkokauppa

Siirry ostoksille