Juhla- ja erikoisrahat - Suomen Rahapaja

Suomalainen juhlaraha on asetuksen vahvistama vastuullinen valinta

Suomen Rahapaja valmistaa kolikoita keskuspankkien tilauksesta ja toimittaa kolikoita kaikkiin maanosiin. Suomen Rahapaja palvelee juhla- ja erikoisrahoista kiinnostuneita asiakkaita Suomessa ja ulkomailla oman verkkokaupan ja jälleenmyyjäverkoston kautta.
#suomenrahapaja #juhlaraha #erikoisraha

Tarinoita juhlarahoista

Juhlaraha on tarina Suomesta

Juhlarahat lyödään suurten tapahtumen ja merkittävien henkilöiden sekä ilmiöiden kunniaksi. Lue blogistamme, millaisia tarinoita löytyy suomalaisten juhlarahojen takaa.

Lue tarinoita juhlarahoista

Julkaisuohjelma

Vantaalta maailmalle

Jokaisella Suomen Rahapajan valmistamalla suomalaisella juhlarahalla on valtiovarainministeriön antama asetus, joka vahvistaa rahan nimellisarvon. Juhlarahat ovat pienoisveistoksia, joiden suunnittelussa on tehty yhteistyötä eturivin taiteilijoiden kanssa. Peilikiiltoiset juhlarahat on viimeistelty yli 150-vuotiaan kolikon valmistajan kokemuksella pitkälti käsityönä. Suomen Rahapajalla lyödään myös suomalaisia kahden euron erikoisrahoja, jotka ovat Euroopan suosituimpia keräilyrahoja.

Vuonna 1951 lyödään Helsingin vuoden 1952 olympialaisia varten juhlaraha, joka on maailman ensimmäinen olympiaraha.

Suomalaiset juhlarahat

Keräilyharvinaisuuksia ja kunnianosoituksia

Juhlarahoja voidaan lyödä esimerkiksi tapahtumien ja merkittävien henkilöiden tai ilmiöiden kunniaksi. Juhlarahoille määritellään aina myös enimmäislyöntimäärä. Joistakin rahoista tulee ajan myötä todellisia keräilyharvinaisuuksia. Suomen Rahapajan juhlarahatoiminnan aloitti vuonna 1951 lyöty Olympiaraha, joka kunnioitti Helsingin olympialaisia.

Suomalaiset juhlarahat -listaus

Suomalaiset 2 € -erikoisrahat

Löytyykö kukkarostasi erikoisraha?

Suomen Rahapa lyö kahden euron erikoisrahoja. Näitä Euroopan suosituimpia keräilyrahoja voi löytyä myös sinun kukkarostasi! Tutustu Suomen Rahapajan valmistamiin suomalaisiin kahden euron erikoisrahoihin listauksessa.

Suomalaiset 2 € -erikoisrahat

Jälleenmyyjät

Mistä suomalaisia juhlarahoja voi hankkia?

Suomalaisia juhlarahoja ja erikoisrahoja ostetaan lahjaksi, muistoksi ja osaksi keräilykokoelmaa. Asiakkaita palvelee verkkokaupan lisäksi Suomen Rahapajan laaja jälleenmyyjäverkosto Suomessa ja ulkomailla. Tutustu jälleenmyyjiimme!

Tutustu jälleenmyyjiimme

Juhla- ja erikoisrahojen verkkokauppa

Siirry ostoksille